Blog header image
2020 | Április | 16

Bemutatjuk dr. Irsevicsné Mezei Nikolettet

Írta: Szempilla Akadémia
Kategória: Közlemények

dr. Irsevicsné Mezei Nikolett a Szempilla Akadémia Budakeszi oktatója. Mióta foglalkozol műszempilla építéssel? Miért vágtál bele?

8 éve dolgozom ezen a területen és nagyon szerencsésnek érzem magam, mert a hobbim a munkám. Eredetileg kül- és biztonságpolitikai szakértő a végzettségem, de nem dolgoztam a szakmában, az üzleti életben, key-account menedzserként kezdtem pályafutásomat. Egy ponton az élet úgy hozta és én is úgy éreztem, hogy váltanom kell.

Szeretem a kreatív és látványos dolgokat, emellett fontos számomra az esztétikum, és a szép megjelenés. Ezért egyenes út vezetett a szempillakészítés világába.

Hogyan indult a pályád?

2010-ben iratkoztam be az első műszempillaépítő tanfolyamra, majd 2011-ben a Szempilla Akadémiára. Ott tanultam meg a műszempillázás csúcsának számító Extra Volume műszempilla technikát, amit ők hoztak be elsőként Magyarországra. A vizsgamunkám alapján az Akadémia vezetője, Ferencz Gabriella lehetőséget ajánlott számomra, hogy oktatójukként folytassam munkámat és örömmel mondtam igent. Azóta is együtt dologozom velük. A folyamatos fejlődés azonban fontos része a szakmának, így ezt követően a Pick-up technikát, majd a szálas szemöldök-hosszabbítást is kitanultam és elkezdem oktatni.

Aztán jött az első saját üzlet...

Igen. Nagy álmom vált valóra azzal, hogy 7 évvel ezelőtt megnyithattam egy pici üzletet Budakeszin, ahol születésem óta élek. Akkor még csak műszempilla építéssel foglalkoztam. Két évre rá egy nagyobb szalont nyitottunk, ahol már 9 fő dolgozott. Közben kitanultam az orvosi-, és sminktetoválást is.

Majd született egy gyermeked. Hogyan változtatta meg ez a karrieredet?

Amikor megszületett a gyermekem, ismét fordulóponthoz érkeztünk. Fontos, hogy a magam ura legyek, a családom és gyermekem mellett végezhessem a munkámat. Egy évvel ezelőtt ismét átalakult a szalon, akkor nyitottam meg a mostanit, amiben jelenleg is dolgozom. Ezt teljesen a magaménak érzem, olyan, milyenre mindig is vágytam. Az ide betérő vendégek maximális odafigyelést és a legmagasabb minőségű szolgáltatásokat kapják. A kezeléseket egy alapos tervezési folyamat előzi meg, egy hosszabb konzultáció során egyeztetjük, mire is vágynak és ezt hogyan érhetjük el.

Milyen szolgáltatást kérnek a leggyakrabban? Mitől nő a nő? Mi teszi igazán széppé?

Nem tudnék egyetlen dolgot mondani, mindenki mástól érzi magát szépnek. Általánosságban azonban úgy látom, hogy a külső megjelenés nagyon fontos, de elengedhetetlen hozzá a belső kisugárzás.

 

Mit csinálsz a szabad idődben?

Ugyanazt, amit a munkám során. (nevet) Folyamatosan képzem magam, tanfolyamokra járok, vagy gyakorolok. Fontosanak tartom, hogy minél több, minél teljesebb körű szolgáltatást nyújthassak a vendégeimnek.

És oktatóként mire tanítod a hallgatókat? Mi a legfontosabb tulajdonság, ami a pillázáshoz kell?

Fontos a kézügyesség, a szépérzék, a precizitás és a kitartás, de a legfontosabb a szakmai alázat. Az elején mindenkinek meg kell fizetnie a tanulópénzt, át kell jutnia a kezdeti nehézségeken, kitapasztalni, hogyan lehet tartós és szép munkát végezni. Én abban segítem őket, hogy átadom nekik azt a tudást, amit én már megtapasztaltam. A képzések után sem engedem el a kezüket, bármikor hívhatnak, vagy fordulhatnak hozzám, ha elakadásuk, kérdésük merül fel a munkájuk során.

Mi számít a legnagyobb sikernek?

Ez a szakma egyből pozitív visszajelzést ad nem csak számomra, de a vendégeknek is. Mindig öröm, ha egy hölgy felkel a székemből és szépnek látja magát.

Emellett pedig van egy olyan terület, ami különösen a szívügyednek érzel...

Valóban. Ez a jótékonysági munka. Időről-időre felajánlom egy daganatos betegségből gyógyult hölgy számára, hogy ingyenesen elkészítem az orvosi tetoválását. Mivel a sugár-, és kemoterápiás kezelések során szőrvesztéssel járnak, hatalmas változás számunkra, ha ismét visszakaphatják pl. az elvesztett szemöldöküket.

Mik a terveid a jövőt illetően?

Kisfiam lassan 3 éves lesz, így újra egyre több munkát, oktatást tudok vállalni.  Úgy döntöttem, hogy szeretnék ismét fejest ugrani és egy régóta dédelgetett álmomat megvalósítani.:-)

Üzlettársammal hamarosan megnyitjuk az Abeille Academy oktatóközpontot, illetve szakmai webshopunkat Budakeszin. 

Sminktetoválást, sminket, műszempilla készítést (a Szempilla Akadémiával együtt működve) és profi fotózást oktatunk az eddig megszokottaktól merőben más módszerrel,... művészeti megközelítésből.

Mottóm: ˝Az oktatás nem egy csöbör megtöltése, hanem a tűz fellobbantása”

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a legérdekesebb ajánlatokról! Iratkozzon fel hírlevünkre, és értesüljön első kézből aktuális információkról.