Blog header image
2021 | Január | 07

SZELEI ZSÓFIA - Újpest

Írta: Szempilla Akadémia
Kategória: Oktatói bemutatkozások


Miért választottad hivatásként a szépségipart?
Mert kislányként sokat csúfoltak, nem volt önbizalmam és nagyon nehezen sikerült ezt újraépítenem magamban. Megfogadtam, hogy minden nőből kihozom a királynőt mert minden nő egy csoda!

Miért lettél oktató?
Mert szeretném átadni a megszerzett tudásom olyan embereknek, akik kellő elhivatottsággal és alázattal viszik tovább ezt a szakmát és okoznak örömet még több embernek.

Mikor tartottad életed első "hivatalos" oktatását és milyen élmény volt?
Másfél évvel ezelőtt csatlakoztam a Szempilla Akadémiához mint oktató és emlékszem hihetetlenül izgultam :D írtam jegyzeteket, hogy még véletlenül se maradjon ki semmi infó a tanulónak.

Mi a munkád legjobb oldala oktatás/szépségipar egyaránt?
Az, amikor látom a vendégeim arcán az elégedettséget és az örömöt. Mintha kicserélték volna őket és látom, hogy tetszenek maguknak. 

 

Mi a munkád legnehezebb része?
Nagyon empatikus ember vagyok és felveszem mások érzéseit hangulatait nehezen tanultam meg nem felvenni a negatív érzéseket, gondolatokat mert kicsit olyan a szakmánk, mint ha a vendégek pszichológusai is lennénk. Meghallgatjuk nem csak a jó, hanem a rossz élményeiket is, mert bíznak bennünk és kitárulkoznak bármilyen kezelés alatt, letéve a terheiket, gondjaikat. 

Miben változtatott meg, hogy oktató lettél?
Sokkal felelősségteljesebb lettem.

Hogyan kerültél a Szempilla Akadémia csapatába?
Megláttam a hirdetést, hogy oktatókat keresnek a Szempilla Akadémiához. Régi vágyam volt az oktatás és azonnal jelentkeztem. Nem is gondoltam volna, hogy egyszer sikerül. Hálistennek a lehetőséget megkaptam és azóta is legjobb tudásom szerint a csapatot erősíthetem.

Kire tekintesz szakmai mesteredként? Kinek a munkásságát követed figyelemmel?
Én kozmetikus és sminktetováló is vagyok itt tudnék megemlíteni neveket. A szakmát, mint kozmetikus Lovas Erika mesterkozmetikustól tanulhattam meg, akitől úgy érzem jobb nincs és mai napig számíthatok a segítségére és 11 év után is jó kapcsolatot ápolunk. A sminktetoválás terén Bizinger Katától tanultam különféle technikákat és színelméletet. A legnagyobb tudású szakemberek közé tudom őt sorolni. Mind két Nőre nagyon felnézek és folyamatosan követem a munkásságukat.

Pár szó a családodról. Támogatnak? Milyen részük van a mindennapi munkásságodban?
A férjem az elején mikor kiváltottam a vállalkozóit eleinte féltett a csalódástól, de minden erejével támogatott és hitt bennem. Ez nagyon sok erőt adott a nehéz időszakokban. Édesanyám is mikor a legelején nem ment a vendégkör kiépítése mert pont a gazdasági válság közepén kezdtem el dolgozni rengeteget segített és noszogatott, hogy nekem helyen van a szakmában és soha ne adjam fel.

Mi a hobbid?
Nagyon szeretek horgászni és kirándulni.

Ha nem a szépségipart választottad volna, mi lennél most?
Felszolgáló vagy Barista

Mi életed 3 legjobb élménye, amit az oktatásnak, szépségiparnak köszönhetsz?
Fodrász versenyeken sminkelhettem, bejuthattam egy csomó szakmai bemutatóra és konferenciára, ahol sokat tanulhattam. Az én önbizalmam is helyreállt a szakmai sikereknek köszönhetően. 

Mely folyamat az, amit a munkád során legjobban szeretsz?
A masszázsokat, mivel nagyon szeretem csinálni több tanfolyamon is résztvettem ez igaz a sminktetoválásra és a szempillaépítésre is.

Melyik technikát szereted a legjobban tanítani és miért?
1-2D-t, illetve a szempilla liftinget is mert mindegyiknek más a szépsége és más hatást érünk el vele.

Mivel lehet a leginkább kiborítani munkád során? (oktatás/mindennapi munka)
Ha nem pontos a vendég, nem mondja le az időpontját és én 3 órát ülök a semmire az üzletben, illetve a sok időpont variálással egymás után.

Mitől érzed azt, hogy az oktatás, amit tartottál kifejezetten jó volt?
Amikor a tanfolyam után látom azoknak a lányoknak a munkáit, akiket tanítottam és észreveszem, hogy minden infó eljutott hozzájuk és hasznosítják a saját munkáikban.

Milyen területen szeretnél fejlődni leginkább a következő években?
Sminktetoválás technikákban

Mondj 3 olyan dolgot, amit általában nem tudnak rólad az emberek vagy a csapatunk tagjai nem tudnak Rólad. Szeretek énekelni szoktam is, régen még fel is léptünk , hegedültem 6 évig, nem jut eszembe nagyon több.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a legérdekesebb ajánlatokról! Iratkozzon fel hírlevünkre, és értesüljön első kézből aktuális információkról.