Blog header image
2021 | Január | 07

VARGA KRISZTINA - Óbuda

Írta: Szempilla Akadémia
Kategória: Oktatói bemutatkozások

Miért választottad hivatásként a szépségipart?
Már gyerekként is vonzódtam a szépségiparhoz. Bármikor is elmentem egy szépségszalon előtt mindig lelassítottam, hogy jobban szemügyre vegyem a bent történő eseményeket, mélyen belélegezzem a szalon illatát.

Miért lettél oktató?
Szempilla-hosszabbítás terén sajnos nagyon rossz oktatásban részesültem, így megfogadtam, hogy ha egyszer lehetőségem lesz rá, akkor élek vele.

Mikor tartottad életed első "hivatalos" oktatását és milyen élmény volt?
Uhhh … hát az már nagyon rég volt! A Szempilla Akadémia csapatába - amit még akkor nem így hívtak - 2013-ba kerültem, majd a legelső oktatásom 2014-ben volt. Azt tudom, hogy nagyon izgultam, hogy biztosan minden információt átadok e a tanulónak. Minden félelmem eltűnt, amint megkezdtük a tanulást. Minden percét élveztem!

Mi a munkád legjobb oldala oktatás/szépségipar egyaránt? 
Szeretek új emberekkel megismerkedni. A visszajáró vendégek, tanulók megismerése, pedig még fantasztikusabb. Van olyan vendégem, aki már lassan 9 éve jár hozzám és ha netán kimarad egy időpontja, furcsa, hogy nem találkoztunk. Ilyenkor mindig megkeresem őket privátba, hogy hogy vannak, mi történt velük.

Mi a munkád legnehezebb része?
Amellett, hogy élvezem az emberekkel való megismerkedést, kapcsolattartást, ez is az egyik legnehezebb a munkámban. Hogy miért? Naponta több emberrel is találkozom, mindenki elmeséli az utolsó találkozásunk óta, ami velük történt. Személy szerint ezt imádom, viszont a nap végére már zsong a fejem.

Miben változtatott meg, hogy oktató lettél?
Még jobban próbálok odafigyelni a mondandómra, hogy rátaláljak arra a kommunikációs útra, ami a másik ember számára a legjobb. Ez olyakor sajnos nem sikerül, viszont megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy megértse azt amit mondani / tanítani szeretnék.

Hogyan kerültél a Szempilla Akadémia csapatába?
Még anno 2013-ban fogant meg bennem igazán, hogy itt az ideje oktatóvá válnom. Elkezdtem nézni, hogy milyen iskolák vannak, majd így találtam rá Ferencz Gabira, a Szempilla Akadémia megálmodójára. Életem egyik legjobb lehetőségét kaptam Gabitól. Örökké hálás leszek Neki ezért!

Kire tekintesz szakmai mesteredként? Kinek a munkásságát követed figyelemmel?
Minden oktató kolleganőm munkája lenyűgöz! A tanulási vágyuk, a szakmai elhivatotságuk! 

Pár szó a családodról? Támogatnak? Milyen részük van a mindennapi munkásságodban?
Édesapámnak és Páromnak nagyon sokat köszönhetek. Ha netán fel akartam adni, akkor ők mindig megnyugtattak és lelket öntöttek belém. Nélkülük nem tartanék ott, ahol vagyok. Mindig nagyon hálás leszek Nekik!

Mi a hobbid?
Jelen pillanatban meditálni tanulok, hogy könnyebben tudjak összpontosítani. Imádok a Duna parton lenni, sétálni. Ez teljesen kikapcsol és feltölt.

Ha nem a szépségipart választottad volna, mi lennél most?
Biztosan a médiában helyezkedtem volna el. Azon belül pedig filmkritikusként vagy akár fotósként dolgoznék. Ha mégsem ez az irány, akkor lehet az egészégügyben tevékenykednék. Tudom nem túl közeli a két szakma, viszont mindkettő nagyon érdekel.

Mi életed 3 legjobb élménye, amit az oktatásnak, szépségiparnak köszönhetsz?Minden közhely nélkül, imádom, hogy ilyen fantasztikus oktató kolleganőim vannak. Fantasztikus emberekkel ismerkedhettem meg. Sőt, van olyan legjobb barátnőm, aki vendégem volt, és annyira egy hullámhosszon vagyunk, hogy azóta olyanok vagyunk, mint a testvérek.

Mely folyamat az, amit a munkád során legjobban szeretsz?
Ha a kozmetikát nézzük, akkor a masszázs! Számomra az a lételemem! Ha a pillázást nézzük, akkor pedig a legjobb rész az, amikor a vendég belenéz a tükörbe és onnantól kezdve nem bírja levenni magáról a szemét. :)

Melyik technikát szereted a legjobban tanítani és miért?
Az alap képzést is nagyon szeretem, főleg a 3 napos Szempilla Diploma képzést, de a legjobban a duplázott képzésért vagyok oda, hiszen ez már egy technikai továbbképzés. Ott át tudjuk venni az esetleges hiányzó alapokat, illetve a csipeszhasználatot, és magát a duplázott pillák készítését.

Mivel lehet a leginkább kiborítani munkád során?
Azt nem szeretem, ha valaki tanácsot kér tőlem, dolgozom azon, hogy a lehető legjobb bőrápolási rutint találjuk meg és semmibe veszi azt. Vagy, amikor nem tartják be a kéréseimet pilla építés előtt vagy akár után.

Mitől érzed azt, hogy az oktatás, amit tartottál kifejezetten jó volt?
Sosem az oktatás után érzem, hogy jól sikerült-e, hanem mikor írnak a tanulók a sikerélményeikről, amikor látom a social media felületeiken, hogy büszkén osztják meg a munkáikat a nagyérdeművel. Nekem ez az igazi visszajelzés, ez az, ami igazán jó érzéssel tölt el!

Milyen területen szeretnél fejlődni leginkább a következő években?
Szeretnék még több szempilla építési technikát elsajátítani, akár az oktató kolléganőimtől. Kozmetikai téren pedig szeretném még jobban tökéletesíteni az összetevőket illetően a tudásomat, új masszázs technikákat megtanulni.

Mondj 3 olyan dolgot, amit általában nem tudnak rólad az emberek vagy a csapatunk tagjai nem tudnak Rólad.
Általános iskolai éveim alatt éltem, haltam a zenetanulásért. Furulyán, majd a későbbiekben klarinéton tanultam meg játszani. A mai napig minden hangszerem, kottám megvan. Médiából érettségiztem, amiből a filmelemzéseket szerettem a legjobban. Még tanuló voltam, amikor már megtanultam a sminktetoválást, viszont már régóta nem dolgozom benne.

 

KRISZTI az alábbi oktatásokon vár Téged is ÓBUDÁN:

2 napos szempilla-hosszabbító alapképzés: http://szempillaakademia.hu/kepzesek/2-napos-alapkepzes/obuda

3 napos szempilla-hosszabbító alapképzés: http://szempillaakademia.hu/kepzesek/szempilla-diploma-3-napos-alapkepzes/obuda

Duplázott technikai képzés: http://szempillaakademia.hu/kepzesek/duplazott-technikai-kepzes-2d/obuda

06-20/325-6621

 

info@szempillaakademia.com  

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a legérdekesebb ajánlatokról! Iratkozzon fel hírlevünkre, és értesüljön első kézből aktuális információkról.